Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският президент Джо Байдън, явно незнаейки, че микрофонът му е включен, нарече по много обиден начин журналист от "Фокс нюз", задал му въпрос как ще се отрази високата инфлация на междинните избори за Конгрес тази година, съобщиха осведомителните агенции, цитирани от БТА.

Случката се разигра преди заседание на Съвета по въпросите на конкуренцията към президента, посветено на промени в регулациите и законите, за да се помогне на потребителите да се справят с повишаването на цените.

Преди да започне по същество заседанието, когато журналистите допуснати в началото, бяха поканени да излязат от залата, Питър Дуси от телевизия "Фокс нюз", която постоянно критикува Байдън, го попита за инфлацията. Тя е най-високата от близо 40 години и това намалява рейтинга на Байдън.

"Мислите ли, че инфлацията е политическа отговорност преди междинните избори?", извика високо журналистът.

Байдън отговори саркастично:

"Това е голям актив - повече инфлация", след което поклати глава и добави: "Тъп кучи син".

Коментарът му беше заснет на видео и уловен от микрофона пред него.

Очаква се тази година демократите да загубят надмощието си над републиканците в Конгреса, като инфлацията е само една от причините. Мнозинството от американците в момента е разочаровано от Байдън и заради хаотичното изтегляне от Афганистан и управлението на COVID кризата и увеличението на заболеваемостта при варианта Омикрон.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.