Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Политически съветници от Русия, Украйна, Франция и Германия ще се срещнат в Париж вдругиден за нов кръг преговори за уреждане на конфликта в Източна Украйна, съобщи днес източник от руската делегация, цитиран от Ройтерс.

Четиристранните разговори в т. нар. "нормандски формат" ще се състоят на фона на засилена конфронтация между Русия и Запада заради струпването на десетки хиляди руски войници на границата с Украйна.

Русия отрича да планира нападение срещу Украйна и на свой ред обвинява Киев, че подготвя атака срещу подкрепяните от Москва проруски сепаратистки райони в източната част на страната.

Русия поиска също от САЩ и НАТО да гарантират, че Украйна няма да бъде приемана в алианса. По тази тема между Москва и Вашингтон се състояха преговори, които не завършиха с конкретен резултат.

Междувременно двадесет руски военноморски плавателни съда започнаха днес учения в Балтийско море, предаде Ройтерс, като се позова на агенция РИА Новости.

Агенцията цитира Балтийския флот на Русия, според който маневрите ще бъдат съсредоточени върху военноморската и противовъздушната отбрана.

Русия каза, че ще "отговори по подходящ начин", ако САЩ увеличат военното си присъствие в Източна Европа, след като беше съобщено, че американското правителство обмисля подобен ход.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.