Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На фона на голям брой новозаразени и натиск над здравната система, Гърция удължава с още две седмици ограниченията и изискванията за влизане в страната, предаде БНР.

Новият срок на извънредните мерки е до 7 февруари. Необходим е отрицателен тест и за деца над 5-годишна възраст. На влизащите от 16 държави, сред които и от България, се взема задължителна проба и на границата.

Националното радио допълва, че новозаразените от коронавируса в последното денонощие са над 12 000, като много от тях са деца, които боледуват в по-лека форма.

Това представлява лек спад на броя на новозаразените, според тамошното МЗ.

Лекарите обаче съобщават, че продължава силният натиск върху здравната система и над 80% от хоспитализираните не са ваксинирани.

Въпреки въвеждането на задължителната имунизация за хора над 60-годишна възраст 310 000 души от тази възрастова група не са имунизирани.

Новите огнища на силно разпространение на вируса са остров Крит заедно с Атина и Солун. В северните райони - Кавала, Ксанти, Драма, Халкидики продължава високата заразяемост с над 100 нови случая всеки ден.

Поради тази епидемична обстановка властите са удължили до 7 февруари ограничителните изисквания за влизане в страната.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.