Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Членовете на македонското правителство и техният антураж пристигат утре сутрин с коли от Скопие, за да проведат заседание с българските си колеги, както се договориха премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски.

Тъй като македонският правителствен самолет "Лиърджет 60" може да побере само 8 пътници, гостите на българското правителство ще пристигнат по суша и тъй като все още нямаме магистрала между двете страни, придвижването им ще отнеме поне 3 часа независимо от полицейския ескорт.

Утре следобед е предвидено официалното посрещане на правителството плюс срещи по министерствата и вечеря, а във вторник ще се проведе междуправителственото заседание. Очаква се съпредседателите на четирите готови работни групи, излъчени от двете страни, да планират общата си работа, така че срещите им да се случват поне веднъж месечно. 

Вероятно по време на срещите, както и в Скопие, няма да стане дума за червените линии на двете страни - македонският език и идентичност за РСМ и историята, дискриминацията и говорът на омразата за Република България.

Първата подобна междуправителствена среща на двете правителства бе в края на 2017 г. в Струмица, където заседаваха кабинетите на Бойко Борисов и Зоран Заев.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.