Членовете на македонското правителство и техният антураж пристигат утре сутрин с коли от Скопие, за да проведат заседание с българските си колеги, както се договориха премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски.

Тъй като македонският правителствен самолет "Лиърджет 60" може да побере само 8 пътници, гостите на българското правителство ще пристигнат по суша и тъй като все още нямаме магистрала между двете страни, придвижването им ще отнеме поне 3 часа независимо от полицейския ескорт.

Утре следобед е предвидено официалното посрещане на правителството плюс срещи по министерствата и вечеря, а във вторник ще се проведе междуправителственото заседание. Очаква се съпредседателите на четирите готови работни групи, излъчени от двете страни, да планират общата си работа, така че срещите им да се случват поне веднъж месечно. 

Вероятно по време на срещите, както и в Скопие, няма да стане дума за червените линии на двете страни - македонският език и идентичност за РСМ и историята, дискриминацията и говорът на омразата за Република България.

Първата подобна междуправителствена среща на двете правителства бе в края на 2017 г. в Струмица, където заседаваха кабинетите на Бойко Борисов и Зоран Заев.