Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Васил Пандов, Виолета Лорер и Естел Василева - Тодорова са новите представители на държавата н Надзорния съвет на НЗОК. Те влизат на мястото съответно на Александър Златанов, Людмила Петкова и Мария Беломорова, съобщават от МЗ.

Васил Пандов е началник на кабинета на министъра на здравеопазването. Той е доктор по право от 2013 г., доцент по международно частно право от 2018 г. и редовен преподавател по международно частно право в Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ от 2009 г. Юрист на Българския лекарски съюз от 2003 до 2009 г. и на Българския фармацевтичен съюз от 2007 г.

Виолета Лорер, през 2013 г., заема поста зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебния кабинет на Марин Райков, а през 2021 г. е зам.-министър на финансите в първото служебно правителство на Стефан Янев. През периодите на заемане на двете длъжности е член на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Лорер е и съпруга на министъра на иновациите и растежа - Даниел Лорер. В момента тя е началник на кабинета на вицепремиера и финансов министър Асен Василев.

Самият Василев днес коментира назначението на Виолета Лорер с обяснението, че тя била прекрасен контрольор.

"Ако може да ми посочите по-добър контрольор, моля ви - направете го", каза той. 

Естел Василева - Тодорова през 2013 г. завършва международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство. През 2016 г. завършва предприемаческа програма в Съединените американски щати. В периода от 2014 г. до 2021 г. последователно заема няколко длъжности, в това число ръководител екип, одитор в международния вътрешен одит и бизнес контрольор в групата на международната компания Нестле. В периода май - август 2021 г. е съветник на министъра на финансите в първото служебно правителство на министър-председателя Стефан Янев.

За председател на Надзорния съвет на НЗОК е определен Васил Пандов.

Коментари

Малей!

Тая кръстоска на кърлеж с марокански скакалец, както и цялата кохорта на "Продължаваме измамата" ще изсмучат милиарди от българите- бунаци!

Еми не може кумицата на Киро да седи само на една заплата

Двете П-та са шуробаджанашка клика от навързани черва.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.