Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Хуманитарна помощ от целия свят потегля за Тонга, тихоокеанското кралсво, принудено да се справя с последствията от мощното изригване на вулкан и последвалото цунами миналата събота, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Изригването на вулкана Хунга-Тонга-Хунга-Хаапай в Тонга отне живота на най-малко трима души, засипа тихоокеанската страна с вулканична пепел и предизвика цунами, преминало през голяма част от тихоокеанския регион.

Великобритания ще си сътрудничи с Австралия и Нова Зеландия за изпращането в Тонга на вода, палатки и защитни средства, заяви британският външен министър Елизабет Тръс.

"Хуманитарната помощ ще бъде от полза за тази страна от Общността на нациите (бившата Британска общност), понесла значителни разрушения и загуба на живот, за да може да се справи с последствията от катастрофалното събитие", посочи тя.

Днес към Тонга ще отплава кораб на британските Кралски военноморски сили, натоварен с вода и медицинскo оборудване.

"В мислите си сме с тези, които са попаднали в капана на ужасяващите разрушения и загубата на живот, предизвикани от цунамито в Тонга", заяви Тръс.

Междувременно, с възстановяването на комуникационните връзки с Тонга започнаха да се появяват и първите кадри и разкази на оцелели.

Консулството на кралство Тонга помести в Туитър специално обръщение на тонганския крал Тупоу Шести. То е на тонгански, но в поместен в туита цитат на английски се казва следното:

"Във времена на бедствия можем да преодолеем трудностите, като се обединим". 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.