Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Долната камара на австрийския парламент (Националният съвет) одобри законопроекта за задължителна ваксинация за Ковид-19, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. 

Текстът бе одобрен с голямо мнозинство - 177 срещу 33 депутати, въпреки че среща голяма опозиция сред австрийката общественост и поражда протести. Срещу него гласуваха основно противниците на ваксинацията от крайнодясната Австрийска партия на свободата.

Той ще важи за всички над 18 години, освен бременни жени, хора с медицинско изключение, или тези, които са преболедували COVID в последните 6 месеца.

Задължителната ваксинация ще влезе в сила на 4 февруари, но ще се следи за спазването й от март. Тези, които не се ваксинират, ще трябва да платят глоба от 600 евро на всяко тримесечие, която може и да скочи до 3600 евро.

Австрия стана първата страна в ЕС, която налага задължителна ваксина на всички пълнолетни. Гърция първа въведе задължителна ваксина за гражданите си над 65 години.

Основен мотив за налагането на мярката е ниското ниво на ваксинация в страната - спрямо други западни държави. Ваксинираните в Австрия са 72% от населението.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.