Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Олга Керелска от ВСС днес обърна внимание по време на бюджетно обсъждане в Пленума, че - очаквано - новата почивна база на прокуратурата край Златни пясъци рязко е натоварила бюджета.

Към днешна дата в рамките на отчета на бюджета към дата 31 декември 2021 г. представляващият Боян Магдалинчев изчете куп числа с равен глас. Това, което направи впечатление и предизвика изказването на Керелска, е в перото с бюджети на почивни и учебни бази.

То изглежда така:

ВКС е разполагал през годината с 1 174 787 лв., ВАС - с 1 911 372 лв. и Прокуратурата на Република България - 5 420 271 лв.

Клуб Z неколкократно разказа за станцията, която в спешен порядък и в дух на вълнуващо единодушие ВСС през миналата година прие да отиде при Иван Гешев. Това стана на заседание на Пленума на ВСС на 4 февруари.

После правителството "Борисов-3" (вече в оставка) я прехвърли в деня, в който кратко просъществувалото 45-о НС решава да наложи мораториум върху сделките на предишната власт. Решението за изваждане на почивната база от капитала на ДКК е взето на 22 април м.г. 

Става въпрос за имот с хотели, ресторант, басейн, барбекю и бунгала край Варна с площ над 8 декара (8547 кв. м), който до м.г. беше на изпълнителната власт. Той се намира в местността Чайка между Златни пясъци и морската столица.

В предложението си за придобиване на имота главният прокурор Гешев посочваше, че наличните в момента почивни бази са недостатъчни за задоволяване на нуждите на магистратите и служителите не само "за пълноценен отдих, но и за обучение".

Днес Олга Керелска (която иначе е върховен съдия от ВКС и без съмнение - един от най-принципните членове на ВСС, б.а.) каза само, че иска да обърне внимание, че бюджетът за почивни бази на прокуратурата е два пъти и повече от 2 пъти по-голям от този на ВКС и ВАС взети заедно (явно правеше изчисления на око, б.р.). И напомни, че малцинството в Съвета е предупреждавало за това, че ще се утежни бюджетът, но това е било подминато от монолитното мнозинство.

"Акцентирам вашето внимание на това обстоятелство", обърна се Керелска към мълчаливите членове на малцинството.

Боян Магдалинчев умело я пусна "по пързалката" - щом думата се върна при него, отбеляза, че доколкото разбира, само е изразила становище, дебат не се предполага и премина нататък по дневния ред.

Коментари

Защо пак социалистически общежития?

Бедни ли са прокурорите та не могат да си позволят почивка като нормалните хора. Какви са тия "станции", "бази", "санаториуми"? Още ли висим в късния соц? Същото се отнася и до съдиите, и до огромна част от чиновничеството. Ваучери и карти за почивка. Отврат някаква.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.