Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерството на регионалното разитие публикува снимки от актуалната "организация" на движението по строящата се амтомагистрала "Европа" - най-близката точка от столицата до ГКПП-Калотина и съответно към Западна Европа.

Снимките говорят сами - без особена нужда от допълнителен коментар. 

Особено, ако си представите, че сте чужденец - попаднал нощта на фарове за пръв път в еврочленката България. 

Не е пресилено да се каже, че ориентирането в безкрайните изкопи, ровове, планини от вертикална и хоризонтална маркировка, табели и бализи би било въпрос на оцеляване!

От МРРБ съобщават, че фирмите, които извършват ремонта на трасето между граничния пункт „Калотина“ и Драгоман от автомагистрала „Европа“, ще бъдат глобени заради лошата организация на движение в участъка.

Регионалната дирекция за национален строителен контрол е изпратила покани за съставяне на актове по реда на Закона за административните нарушения и наказания. Санкцията, която може да им бъде наложена по закон, е между 1000 и 5000 лв.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов е разпоредил проверката, след като получил десетки сигнали от граждани за организацията на движението в района.

Ето какво още се казва в позицията на МРРБ:

Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол инж. Лиляна Петрова и експерти от РДНСК Софийска област незабавно извършиха проверка на 11 януари т.г.

Инспекторите са установили редица сериозни пропуски по цялото трасе. В по-голямата част от пътя са констатирани сериозни пропуски по временната организация на движението – липсват ограничителни табели, светлинната сигнализация е недостатъчна, като светлинна сигнализация има единствено в началото и края на трасето. Светлинна сигнализация и указателни знаци липсват и при прехвърляне на движението „от ляво в дясно“ или от дясно в ляво“, а поставените ограничителни табели са недостатъчни. Констатирано е, че липсват знаци за вход или изход към съществуващите пътища по трасето. Проверяващите са установили още, че на места пътните знаци са поставени на земята, облегнати на стойка, ограничителните табели и знаците са замърсени, а временната маркировка е в лошо състояние.

Агенция „Пътна инфраструктура“ също е започнала проверка, а резултатите трябва да са готови до края на тази седмица. АПИ проверява проекта за временна организация и планира да санкционира фирмите за нарушаването му.

Министър Гроздан Караджов се извинява на всички български и чуждестранни граждани, които са били принудени да пътуват по опасното трасе."

Коментари

Е, айде сега претенции

Нали искахте да спрат строежите и корупцията? Е, те спряха. Промяната изисква жертви.

ура

и докога тия глоби ще са по "1000 до 5000лв" ??? Бълха ги ухапала. и една нула да и сложат отзад пак нищо не е, за да стреснеш строител на такъв огромен обект.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.