Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тази седмица е гала премиерата на новия български филм, посветен на трагично рано отишлата си изключително талантлива поетеса Петя Дубарова. Бургаското момиче живя само 18 години, но остави неповторима следа в българската лирика.

След премиерата в родния град на Петя, филмът ще бъде представен в София и страната. В столицата предстои официална прожекция днес, 19 януари. На 20 януари е срещата с актьорите на червения килим в кино Арена The Mall, а от 21 януари „Петя на моята Петя“ тръгва по екраните на страната, съобщи БНР.

 Ролите са поверени на Александра Костова (награда за главна женска роля от международното жури на фестивала „Златна роза“ 2021), Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Албена Павлова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Моньо Монев, Васил Банов, Емил Марков и Александър Милчев.

Режисьор е Александър Косев, зад камерата е Иван Вацов, а сценарият е дело на Нели Димитрова и Валентина Ангелова. Филмът е с дотация от Националния филмов център и е подкрепен финансово от Община Бургас.

Въпреки, че беше включен в афиша на 25-ия „София филм фест“ през лятото на 2021 г., „Петя на моята Петя“ излиза официално на екран тази година, защото на 25 април се навършват 60 години от рождението на Петя Дубарова – съобщава за „Артефир“ продуцентът на филма Николай Урумов.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.