Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шефът на НАТО Йенс Столтенберг разговаря днес с германския канцлер Олаф Шолц в Берлин. Двамата обсъдиха най-вече ситуацията по границата с Украйна и напрежението между Москва и останалите натовски държави. 

Столтенберг заяви, че е поканил Русия да участва в няколко съвместни срещи с НАТО през следващите месеци. Той заяви и че е гарантирал, че всички проблеми, които вижда Москва в отношенията си със Запада, ще бъдат обсъдени открито и ще бъдат взети предвид. По отношение на настояването на Русия обаче да се спре приемането на членки в НАТО от Източна Европа, той посочи, че решението за членство е вътрешно и самостоятелно за всяка държава и това ще остане и в бъдеще така.

Столтенберг заяви, че е изключително загрижен от настоящата ситуация в Европа и очаква Русия да предприеме необходимите стъпки, за да има деескалация.

„За това би помогнало намаляване на войските по границата с Украйна, например. Решение на конфликта с Киев трябва да се търси на масата за преговори“, посочи той.

Германският канцлер Олаф Шолц пък заяви, че Германия е готова да посредничи за сериозен диалог между Москва и Киев.

Той посочи, че НАТО е гарант за сигурността в Европа и на Германия и през последните дни е станало ясно колко важно е всички да се обединят около желанието да има мир и стабилност.

„Това не винаги е даденост. Положението в Украйна ни показа колко крехка е сигурността в Европа“, заяви той.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.