Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Раздадени бонуси в държавния Електроенергиен системен оператор (ЕСО) предизвикаха много спорове дали е бил подходящ моментът за това при високите сметки за ток за битови нужди и фалити на фирми по тази причина.

В понеделник Offnews съобщи, че в ЕСО всички служители са получили по 1700 лева бонус. Това е станало по повод 15-ата годишнина на дружеството. Официалното обяснение, че еднократни бонуси са били раздавани и при десетата годишнина. От електроенергийния оператор обясняват, че така компенсирали невъзможността да увеличат заплатите на служителите си.

„Тези средства са в резултат на добре свършената работа от всички служители на ЕСО и от реализираните икономии в дейността на оператора. Те по никакъв начин няма да увеличат сметките за ток на битовите или стопанските потребители”, заяви по НоваТВ изпълнителният директор на ЕСО Ангелин Цачев.

Бонусът бил един и същ от чистачките до ръководството, посочи още Цачев. Общо раздадените добавки се равнявали на около 7 млн. лева.

Цачев допълни, че средната работна заплата в дружеството е 1830 лв., но тя била най-ниската от всички дружества в енергийния сектор.

Ръководството не могло да намери начин да вдигне заплатите тази година и бонусите били един вид компенсация за това.

Той обясни, че за пореден път през тази година ЕСО преизпълнява инвестиционната и ремонтната си програма. Тази година изпълнението е на 109%.

„Всичко това се дължи на отговорното отношение на всички служители към реформите, които текат. Изключително отговорното отношение на всички колеги към сигурността на работата на цялата електроенергийна система”, допълни Цачев.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.