Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Френският крайнодесен кандидат-президент Ерик Земур беше признат днес за виновен за разпалване на расова омраза във връзка с негово изказване през 2020 г., предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Съд в Париж нареди Земур да плати глоба от 10 000 евро и няколко хиляди евро обезщетение на организации, борещи се срещу расизма.

Процесът срещу него започна през ноември по обвинения в нанасяне на "публична обида" "подстрекаване към омраза или насилие" срещу група хора заради тяхната етническа, национална, расова или религиозна принадлежност. Делото беше свързано с негово изказване за децата мигранти, които идват във Франция, без да са придружавани от родители или настойници.

"Те са крадци, убийци, изнасилвачи. . . Ние трябва да ги отпратим. . . Тези хора ни струват пари", заяви той през септември 2020 г. пред френска медия.

Земур, който и по-рано е бил признаван за виновен за слово на омраза, привлича привърженици със своята антиислямска и антиимигрантска реторика.

Той е смятан за един от основните съперници на центристкия президент Еманюел Макрон на изборите през април. Макрон, който още не е потвърдил дали ще се кандидатира за втори мандат, е определян като фаворит според социологическите проучвания.

Коментари

Ма чакай сега

Нали имаше някаква центристка мастийка - Мекарес ли беше, та я рекламирахте като сигурен наследник на бабоеба. Ъ-ъъ, а сега какво? BTW всяка присъда вдига процентите на Земур, capiche?

Taka-aaa!

Ся щом Ерик Земур е евреин по рождение, да считаме ли бай КлубЗ за антисемитска медия или нещо сте се объркале, а? Що се отнася до френския съд, откакто узакониха содомитските бракове, всичко може да се очаква.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.