Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гърция подсилва мощно бойната си авиация с френски изтребители. Поради напрежението между Атина и Анкара разходите за отбрана в гръцкия бюджет за тази година са увеличени с една трета.

Следващата седмица Гърция ще получи първите шест многоцелеви изтребителя "Рафал", съобщи министърът на отбраната Никос Панайотопулос, предаде БНР.

Те са част от договора за поръчка на общо 18 самолета от този тип, като парламентът ратифицира за тях разход 2,5 милиарда евро. Срокът за изплащането им е в рамките на 5 години.

Министър Панайотопулос допълни информацията, че гръцки пилоти са приключили обучението си на този тип изтребители.

Атина увеличава отбранителния си капацитет заради необходимостта от модернизация на военната мощ в рамките на НАТО, но и поради растящото напрежение с Турция в Средиземно море.

Новото оборудване ще осигури на Гърция безпрецедентни оперативни възможности, коментират военни експерти.

"Настъпи времето да укрепим въоръжените си сили. Това е важна програма, която ще образува национален щит",

заяви премиерът Мицотакис в реч в Солун.

Ключови думи

Коментари

....

Браво!
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

К

Още през 80-те на миналия век, Гърция имаше с около 50% повече военни самолети от Турция

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.