Министър-председателят Кирил Петков се е срещнал с представители на партия „Възраждане“ - както им обеща по време на протеста им онзи ден.

Веднага след като излезе негативният резултат от PCR теста на премиера и наложената изолация отпадна, Петков спази ангажимента си и прие представители на партията, организирала протеста срещу ковид ограниченията, съобщават от пресцентъра на МС.

На срещата е било решено да се създаде работна група "с участието на медици и статистици, които да обсъдят и евентуално да променят част от мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19".

От правителствената служба допълват, че работната група ще функционира поне 2 седмици, след което ще бъде изготвен доклад до премиера Петков.

Имена не се събощават, но е видно, че на срещата заедно с премиера са били здравната министърка проф. Асена Сербезова и проф. Радка Аргирова.

От "Възраждане" са били зам.-председателят на партията Цончо Ганев, Петър Петров и доц. Атанас Мангъров в качеството му на здравен експерт.

На излизане представители на партията на Костадин Костадинов изразиха недоволство, че искането им за моментално отпадане на зеления сертификат не е било прието от министър-председателя.