Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ДАНС и Главна дирекция "Национална полиция" са влезли тази сутрин на проверки в държавната енергийна компания "Булгаргаз", твърди БНТ, позовавайки се на свои източници. 

Изземват се документи.

Служители на полицията и ДАНС са влезли на общо шест различни адреса, като сред тях и на частни дружества в различни градове.

Вероятно проверките са свързани с обвиненията за участието на "Булгаргаз" със спекулативно препродаване на газ.

Само преди дни вицепремиерът Асен Василев обяви, че държавната фирма вади евтин нагнетен газ от Чирен и го продава в Румъния. Всъщност това е опростеното обяснение - експертите твърдят, че "Булгаргаз" продава на вътрешния пазар на определени избрани играчи, които от своя страна препродават навън на високи цени. 

Николай Павлов - директор на компанията, отрича всички обвинения и твърди, че действа по правилник и по закон. Самата фирма пък излезе с декларация, в която обвини политиците в безпрецедентна атака и поиска тя да спре. 

В късния следобяд на 14 януари от "Булгаргаз" потвърдиха за проверките, обясниха, че не очакват проблеми и че гледат на тях като на възможност истината да излезе наяве. Ето какво написаха от обществения доставчик:

"

По повод запитвания от медии, “Булгаргаз” ЕАД информира, че в дружеството понастоящем се извършват няколко проверки от контролни органи, включително от служители на ДАНС и ГДНП. В качеството си на обществен доставчик със стратегическо значение за българския газов пазар, “Булгаргаз” ЕАД редовно е обект на одитни и други проверки от страна на компетентните институции. Считаме, че това е необходимо и полезно за укрепване на доверието на обществото към работата на дружеството.

“Булгаргаз” ЕАД приема проверките като добра възможност за установяване на истината по редица въпроси, свързани с цените и доставките на природен газ.

Екипът на “Булгаргаз” ЕАД оказва пълно съдействие на представителите на проверяващите институции, като продължава работа в полза на собственика на дружеството – българската държава, на неговите клиенти и на българското общество.

“Булгаргаз” ЕАД ще продължи политиката си на откритост и прозрачност."

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.