"Барселона" прие офертата на "Астън Вила" за Фелипе Коутиньо. Така бразилецът ще играе на "Вила Парк" под наем до края на сезона, като в договора му има и опция за закупуване през лятото, която обаче не е задължителна.

Английският отбор ще плаща по-голямата част от възнаграждението, което е заложено в договора на играча с "Барселона". Според Фабрицио Романо тимът на Стивън Джерард ще покрива около 65% от заплатата на полузащитника. 

Сделката е важна за "Барселона", защото така каталунците ще регистрират новата си покупка - Феран Торес.

Бразилецът, който записа най-добрите години от кариерата си в "Ливърпул", така и не успя да се наложи в Испания и в Германия, където игра под наем за "Байерн Мюнхен". 

Самият играч още вчера е приел офертата на бирмингамци, а присъствието на Стивън Джерард е ключовият фактор за това Коутиньо да избере именно "Астън Вила", въпреки че общо шест клуба от Висшата лига са проявявали интерес към него.

"Не мисля, че може да получиш прякор като Магьосника, ако не си специален футболист", заяви легендарният полузащитник на "Ливърпул".

Коутиньо трябва да пътува за Бирмингам в следващите часове и да премине медицински прегледи, след което ще подпише личния си договор.