Бял спрей и напдис "Не спирай тук" обещава дълготрайни и емоционални спомени на шофьорка с мазда. Без да се интересува особено, тя запушва бариера, от която трябва да излезе цял блок в столичния свръхзастроен район "Красно село".

Този път спреят - за щастие на дамата с маздата - е бил за изкуствен сняг, показа бТВ тази сутрин.

„Собственикът на автомобила реагира изключително бурно (а, стига бе?!, б.р.). Много съседи дълго време чакахме да се появи собственикът, не можехме да влезем и да излезем“, казва пред телевизията Ирина Миндова-Василева, която признава, че е автор на „арт инсталацията“, както я определи.

Собственичката всъщност се оказва дама, която - едва ли си е извадила поука, защото "изключително дълго време била заета да заплашва" - как всички съседи ще подстрадат сериозно, как "няма да си намерят ръчичките да рисуват" и т.н.

Василева апелира още:

"Гледайте къде паркирате. По възможност - не пред бариерата на блока ни. Иначе може да се наложи да П реаранжираме средата, за да могат всички 18 апартамента от двата блока да излязат."

От кадри в социалните мрежи ясно се вижда, че, оставяйки колата си тук, е блокирала прохода към близкия паркинг, ограден с бариера.

„Като няма къде да се спре, не е адекватно хората да паркират така, че да пречат на останалите“, каза в "Тази сутрин" Ирина.

Тя допълва още, че това е ежедневие. До паркинга и съответно блока нямат достъп нито линейки, нито пожарни, а въпреки че съседите редовно звънели на 112, оттам са безпомощни за частно-правния казус.

В район „Красно село“ има проблем с презастрояване и никакви паркоместа.