Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

До края на април тази година ще бъде завършен първият от новостроящите се участъци на автомагистрала "Хемус".

Това стана ясно при представянето напредъка по строителството на аутобана от министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов пред ресорната комисия в Народното събрание, цитиран от БНР.

Вторият участък ще бъде реализиран до есента. Дейностите там временно са спрени заради препроектирането на трасето.

Третият участък от автомагистрала "Хемус", който е с разрешителни за строеж, ще бъде завършен до средата на следващата година. Тогава се очаква да бъдат пуснати за движение и двата участъка.

По 4-я и 5-я участък от магистралата, по които е работено, но са без разрешителни за строеж, ще се извършват отчуждителни процедури в следващите две години.

Проектиране на ново трасе е необходимо за 7-и и 8-и участък от "Хемус".

В тези отсечки не е извършвано незаконно строителство, обясни министър Караджов пред депутатите.

Пътната агенция има за задача да планува 4-годишна програма за ремонт на републиканската мрежа. Ще се започне с отсечките, които са в най-лошо състояние.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.