Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска среща с премиера Кирил Петков във връзка с покачващите се цени на газа и изнемогващите общински дружества.

"Видяхме от 1 януари, отново, и то с 30%, се покачи цената на газа. Това за много от нашите дружества е наистина изключително тежко. В т.ч. за "Топлофикация" София, която продава на 47 лв. за газ, а купува на 133 лв.", посочи Фандъкова.

И подчерта, че още преди празниците е поискала среща с новия министър-председател. 

"Днес отново поднових желанието си, за да седнем, да обсъдим по какъв начин трябва да бъдат компенсирани всички общински дружества, които не могат, разбира се, сами, нито общината може сама, да се справи с тази задача", допълни.

Припомняме, че за пореден път Българският енергиен холдинг (БЕХ) пое дълга на "Топлофикация София" към "Булгаргаз" и така да спаси столичното парно от прекратяване на договора и спиране на газта по тръбите на клиентите му. Дългът бе 121 милиона лева, а БЕХ поиска и собственост в столичното дружество срещу това.

По думите на Фандъкова съдействие от държавата ще се търси и за столичния автотранспорт, тъй като новите автобуси са на газ. Само от разликата в цената допреди Нова година загубите са били за 8 милиона лева. Така че кметицата чакала обещаните от новата власт компенсации за природен газ "така, както има за електроенергията".

"Очаквам. Наистина е спешна ситуацията, наистина са спешни тези въпроси, трябва да се обсъдят и да намерим решение", посочи тя.

Днес ще има заседание на софийския щаб във връзка с покачаването на случаите на боледуващите с коронавирус, заяви още Фандъкова. По думите й ситуацията е тревожна, но не се очаква въвеждането на допълнителни мерки. Само засилване на контрола. 

Тя изрази надежда, че на национално ниво няма да бъдат затваряни отново училищата, "защото вдяхме включително и с тестовете, че децата в края на краищата не са чак такива големи пренпосители каквито много специалисти коментираха". 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.