Часове преди Рождество, "Лудогорец" направи малко коледно чудо - привлече български футболист от Първа лига. Това е 32-годишният национал Спас Делев, който разтрогна с "Арда", и скоро ще облече зеления екип.

Ветеранът успешно е преминал медицински преглед и подписал договора си, съобщи клубът на сайта си. 

"За мен е чест да премина в "Лудогорец". Идвам, за да сбъдна една моя мечта - да стана шампион на България. Вярвам, че ще помогна на новия ми отбор в борбата за титлата", коментира Делев, цитиран от ludogorets.com.

Той е вторият футболист, който подписа с шампионите през последните дни. Преди него бе привлечен бразилецът Рик Джонатан, който ще се присъедини към отбора на лагера в Турция в началото на следващата година. И той е нападател, също като Делев.

Спас Делев има дълга кариера в България и чужбина. Играл е за родния си "Пирин" (Благоевград), ЦСКА, Локомотив (Пловдив), "Берое" и "Арда". В чужбина е носил екипите на турския "Мерсин", испанския "Лас Палмас" и полския "Погон". Записал е 35 мача за националния отбор на България, като е отбелязал три гола, пише сайтът на "Лудогорец".

"Арда" (Кърджали) изпитва финансови затруднения след оттеглянето на спонсора си Румен Гайтански преди няколко месеца. Очаква се да бъде напуснат от още основни футболисти през зимната пауза. Назначи нов треньор - Стамен Белчев, който вече работи в Кърджали.

Левият защитник Давид Кики е считан за сигурно ново попълнение на ЦСКА-София.