Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новият изпълняващ длъжността директор на Народния театър "Иван Вазов" e актьорът и драматург Емил Бонев, съобщиха от Министерството на културата.

От днес, след заповед на Вежди Рашидов, Бонев ще ръководи академичната трупа до насрочването и провеждането на конкурс за длъжността "директор" на Народения театър.

Емил Бонев беше дълги години начело на Пловдивския театър "Н. О. Масалитинов". Завършил е актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кр. Сарафов“ през 1986 г. Дебютната му пиеса като автор „Морска сол“ е играна у нас и в чужбина и е последвана от заглавия, като: „Пакетче семки“, „Покер“ и „Кантон 117“.

Има и богата биография в областта на театралната, филмовата и фестивалната продуцентска дейност. Главен сценарист е на бутафорния български сериал „Недадените“, посветен на спасяването на българските евреи през Втората световна война. Изявяваше се като актьор и сценарист в шоуто "Пълна лудница” по bTV

 

Ключови думи

Коментари

Цицерон

Ха - ха - ха ... и нищо друго.

Жалка работа.

Боянов

съученик

помни ли съучениците си от ивайловград

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.