Издадена е заповед за обиск на мобилния телефон на актьора Алек Болдуин във връзка с фаталното убийство на Халина Хътчинс на снимачната площадка на филма Rust ("Ръжда"), според съдебните документи, публикувани в четвъртък от окръг Санта Фе, Ню Мексико, предаде Си Ен Ен.

Длъжностните лица се стремят да получат записи на обаждания, снимки и видеоклипове, както и всякакви лични съобщения, изпратени в социалните медии във връзка с продукцията на "Ръжда", се казва в заповедта. Търсят се и изтрити видеоклипове, снимки и съобщения на телефона, които имат отношение към филма.

Хътчинс беше застреляна смъртоносно на 21 октомври по време на репетиция в църква в ранчото Бонанза Крийк. Режисьорът Джоел Соуза беше ранен при стрелбата.

Сцената трябваше да покаже как Болдуин прибира пистолета си в кобура. Хътчинс и актьорът обсъждали позиционирането на ръката му точно преди пистолетът да изстреля смъртоносния патрон, каза актьорът в интервю пред Джордж Стефанопулос от ABC този месец.

"Държах пистолета там, където тя ми каза да го държа", каза Болдуин.

На въпроса защо е насочил оръжието към Хътчинс и е натиснал спусъка, когато това не е в сценария, Болдуин каза:

"Не, не и не. Никога не бих насочил оръжие срещу някого и не бих дръпнал спусъка срещу него. Никога".

В четвъртък адвокатът на Болдуин изрази увереност, "че доказателствата ще покажат, че г-н Болдуин не носи гражданска или наказателна отговорност за случилото се на 21 октомври и той продължава да си сътрудничи с властите"

"Поискахме властите да получат заповед, за да можем да предприемем стъпки за защита на семейството и личната информация на г-н Болдуин, която очевидно не е свързана с разследването. Телефонът съдържа целия живот на човек и личната информация трябва да бъде защитена. Докато те изследват информацията на телефона, надяваме се, че властите ще продължат да се фокусират върху това как патроните попаднаха на снимачната площадка на първо място", обяви Аарън Дайър.