Един добре организиран протест съпътства дебатите в парламента около приемането на бюджета за ДОО. Там са записани спорните текстове с прехвърлянето на парите ни от частните пенсионни фондове към НОИ.

В началото около стотина души кротко протестираха срещу това предложение на финансовия министър Владислав Горанов, като се придържаха да стоят в рамките на загражденията около паметника на Цар Освободител. Но... по едно време все пак нахлуха на жълтите павета и блокираха булеварда. 

Но не изведнъж, а след дългото и настойчиво подканяне от страна на млад мъж, който до този момент не участваше в протеста.

Всичко бе спокойно до момента, в който като по команда автомобил сааб не застана по средата на кръстовището, регулирано в този момент от пътен полицай. Шофьорът - въпросният млад мъж, излезе от колата с викове "Оставка" и започна да призовава протестиращите да нахлуят на пътното платно.

Пет минути по-късно полицаите, охраняващи митинга, се сетиха да го помолят да премести автомобила си. Той така и направи, закара го пред паметника с протестиращите и мелодраматично се качи отгоре му. Призовавайки отново за блокада на жълтите павета. След толкова настойчивите призиви, и с малко помощ от друг мъж - с черно яке и каскет, който също подканяше отривисто хората, стотината противници на "реформата" на Горанов все пак нахлуха на платното. 

А младежът се качи в сааба си, бягайки от камери и фотоапарати, и отпраши с мръсна газ. 

Сред протестиращите добре облечени мъже и жени имаше и познати лица. Като Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

И Теодор Дечев от Съюз за стопанска инициатива, свързан с Алексей Петров.

Вижте още снимки от протеста: