Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Борислав Борисов и Пламена Игнатова от Клуб Z бяха отличени от конкурса "Валя Крушкина – журналистика за хората". Те заслужиха второто място в категорията "Пишещ журналист" и са наградени за разследването на незаконното строителство в Синеморец, за което публикуваха серия материали.

Ето и пълният списък с наградените:

Голямата награда

Мария Цънцарова, BTV Media Group, "Дарения между парите и надеждата"

Журналист от електронна медия 

1 място: Миролюба Бенатова, ТV1, За разследването на фиктивни хоспитализации на над 100 пациента по пътека 20.1 от Болница Лозенец
2 място: Генка Шикерова, Свободна Европа, Контролираният вот
3 място: Здравка Маслянкова, БНР Велико Търново, Как бяха похарчени над 2 млн. лева за противоепидемичните мерки на изборите?

Пишещ журналист

1 място: Борис Митов, Свободна Европа, "МВР срещу протеста. Как прокуратурата повярва на съмнителните показания на един полицай"
2 място: Борислав Борисов и Пламена Игнатова, ПРИТИ 95 / "Клуб Z", "От три вили - на СПА хотел. Локация Синеморец"
3 място: Ивайло Станчев,"Капитал", capital.bg, "Държавната ЕСО: Един милиард за Таню от Разбойна"

Снимащ журналист

1 място: Мирослав Михайлов, Свободна Европа "Кметът, хлябът, ножът. Корпоративната
зависимост в едно село"
2 място: Иван Филчев, BTV Media Group, Войната за свещената земя
3 място: Борис Пинтев, BTV Media Group, „Плочата на Битоля“

Журналист - надежда

1 място: Кристиян Юлзари - https://scoolmedia.com/youth-policy/- "Това е корупция, но никой не говори за нея": Как милиони левове за младежки дейности потъват всяка година?
2 място: Виктория Симеонова - gospodari.com, Заради бездействието на прокуратурата: Финансова пирамида продължава да завлича хора с огромни суми
3 място: Татяна Йорданова, БНТ - Образование в минало време: Защо в университетите продължават да
се учат архаизми?
Глория Николова, BTV Media Group – Реки за смет

За Наградите

Десетото юбилейно издание на наградите за качествена журналистика се излъчи на живо в социалната мрежа Facebook.

Жури в състав Владимир Йончев, OFF News, Мария Чернева, БНТ, Николина Димитрова, Bulgaria ON AIR, Петьо Цеков, в. Сега, Пролет Велкова, Дарик Радио, Росен Цветков, bTV, Силвия Великова, БНР, Стояна Георгиева, Mediapool определи призовите тройки в четирите категори на конкурса и Голямата награда, измежду 130 материла на 66 журналисти.

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ са част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“, учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ на 11 септември 2012 г. в памет на журналиската Валя Крушкина, дългогодишен кадър на БНТ.

В досегашните 10 издания на конкурса са номинирани над 600 журналисти с повече от 1000 материала. Наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика, както в гилдията, така и сред широката общественост и се приемат за сериозно признание за работата на наградените журналисти.

Стъклената круша, символ на наградата, е ръчно изработена статуетка, копие от която има в Музея на стъклото в завода в Белослав.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.