Борислав Колев - съдията по футзал, който е задържан като съпричастен към корупция за магистрала "Хемус", днес буквално се срути пред съдебния състав. Той припадна в залата на Апелативния съд и това прекрати временно делото.

Така не можа да чуе каква мярка за неотклонение му налагат.

През миналата седмица Колев получи втората по тежест мярка - домашен арест, на първа инстанция. Той е обвинен засега от прокуратурата в пране на пари, след като изтеглил кеш над 53 млн. лв. дадени на 5 различни фирми - подизпълнителки, свързани със строителството на Лот 5 от АМ "Хемус". На 9 декември съдия Вера Чочкова от СГС го остави под арест вкъщи, като обяви, че според нея очевидно има престъпна група, но за данъчни престъпления

Колев стана повод за ожесточена война между МВР и прокуратурата. В неделния ден прокурори, ръководителите им и дори Иван Гешев обявиха, че върху двете наблюдаващи делото от дръжавното обвинение е упражнен "безпрецедентен натиск" - защото били привикани в ГДБОП и им предолжено да се споразумеят с обвиняемия срещу негови признания за пътя на парите "нагоре" (което е малко странно, тъй като по закон МВР има право само да изпълнява нарежданията на прокуратурата по дадено разследване, б.р.).

От МВР отвърнаха, че напротив - 4 дни не можели да разпитат Колев, който обявил, че иска да сътрудничи - защото няма прокурор. И затова опитали да осигурят прокурор, като едната дори заявила, че не я интересува той дали ще говори или не.

Главният прокурор Гешев изтъкна, че са се опитали да предложат на подчинените му сделка, като "тяхната част" била - да не искат по-тежка мярка на Колев и да го пуснат да пътува в чужбина.

За да е съвсем странно, днес прокурорът от Апелативна прокуратура отказа да настоява за задържане под стража - каквото е искането на колежките му от долната инстанция. От прокуратурата вече са съгласни Колев да остане под домашен арест, защото съпругата му има сериозни здравословни проблеми. Защитата пък поиска обвиняемият да остане без мярка, защото „обвинението е неясно и няма никакви доказателства за пране на пари".

Днес, след като Колев припадна, делото бе временно прекратено и той бе откаран в болница.