Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германски съд постанови, че мъж, който се подхлъзнал, докато се придвижвал от леглото си до бюрото си вкъщи, където бил неговият хоум офис, може да предяви претенции да бъде обезщетен при трудова злополука.

Докато слизал по вита стълба към работното си място, един етаж под спалнята му, човекът паднал и ударил гръбнака си.

От федералния съд отбелязват, че мъжът обикновено започвал да работи от хоум офиса си "веднага, без да е закусил", но няма обяснение как това се отнася към случая, пише "Гардиън". По-нататък от мотивите става ясно обаче, че обезщетение се полага само при първото за деня отиване на работа. 

Застрахователната компания отказва да плати. Две по-ниско инстанционни съдилища вече са се произнесли, че придвижването от леглото до бюрото не може да се приеме за път към работа, но федералният съд е на друго мнение.

"Пострадалият е претърпял инцидент на работа, той е паднал по пътя към своя хоум офис сутринта", се казва в решението.

"Ако застрахованата дейност се осъществява в домакинството на пострадалия човек или в друга локация, застраховката действа в същата степен, както когато дейността се осъществява в компанията, в която той работи", добавя съдът.

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.