Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис ще се срещне днес с президента на Русия Владимир Путин в Сочи, съобщава електронното издание на гръцкия в. "Нафтемборики", информира БТА. Това ще е първата среща между двамата от встъпването в длъжност на Мицотакис като премиер на Гърция. Двамата са имали среща през 2016 г. в Атина, когато Мицотакис е начело на гръцката опозиция, уточнява изданието.

Премиерът на Гърция и президентът на Русия ще обсъдят двустранните отношения с акцент върху сътрудничеството в сектора на енергетиката и туризма, културата и образованието. Те ще разменят мнения и по регионални и международни въпроси.

"Гърция е важен партньор за Русия на европейския континент", заявява в интервю за гръцкия в. "Нафтемборики" руският посланик в Атина Андрей Маслов. По думите му срещата между Мицотакис и Путин ще се проведе в "положителна и конструктивна атмосфера".

Пред гръцкото издание Маслов отбелязва, че от януари до септември тази година се регистрира впечатляващ ръст от 56 на сто в двустранната търговия, а руски бизнесмени реализират два мащабни проекта от стратегически характер в сектора на туризма на стойност 600 милиона евро.

Ключови думи

Коментари

.....

Малиии... Гърците се оказаха големи рублофили (според тукашната оценъчна система). А те винаги си следват интереса.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.