„Разговорите с коалиционните партньори вървят в много конструктивна посока, няма изненади от никой."

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков пред журналисти в парламента.

„Радвам се, че изчистваме всички малки въпроси сега. Това ще укрепи бъдещите политики и общите ни действия. Започваме да изграждаме все по-голямо доверие. Това  много ме радва”, поясни Петков. 

Ще има ново министерство  - на иновациите и растежа, потвърди той. То ще се появи от факта, че икономическото ведомство ще се раздели на две.

Министерство на държавните предприятия обаче няма да има. Все още нямало окончателна бройка на общия брой министерства. 

Тази вечер всъщност изчистваме последните редове по всяка една от тематиките. Както видяхте, ние изпратихме документа много късно в неделя. Всяка една от групите изисква всъщност и експертно да си го провери. И очакваме обратно от нашите коалиционни партньори всички коментари, които те имат. След това пак ще ги разгледаме, ако има някакви различия. Правим следващ вариант на коалиционно споразумение. Изпращаме го пак обратно, така че за съжаление от медийна гледна точка ще е скучно в днешния и утрешния ден, защото това е чисто оперативна работа, която трябва да се свърши", каза той.

Докато не бъдат финализирани политиките, няма да бъде обявен и съставът на МС, каза обаче вероятният бъдещ министър-председател.

„Самите групи в момента съвещават помежду си кои да се техните предложения. Очакваме скоро да получим имената", каза още Петков.