Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейският парламент, британският парламент, френският парламент, Бундестагът, италианският сенат. Във всички тези държави и много други на входа на парламента се изисква доказателството, че си поел отговорност за здравето на хората около теб. В българския - не.

Депутатите от 47-ото Народно събрание се оказаха в окови от първите дни. С един малък звънец - Копейкин, който да виси на края на веригата и да дрънчи досадно. В кампанията от "Продължаваме промяната" обещаваха, че ще вземат адекватни мерки срещу пандемията и за ръст на ваксинацията. Но сега нещо се разсейват с обяснения как, разбираш ли, парламентът не бил точно обществено място. 

Стига глупости и стига "дълбоко премисляне", както отмести темата пресният председател на НС Никола Минчев. Не можеш да зовеш "ваксинирайте се", а като те питат, да мънкаш как това не било обществено място.

Защо става това? Защото всички депутати, дори тези, които се представяха като "чисти", са зависими - от невежеството и безотговорноста на мнозинството антиваксъри извън НС.

Не става ясно защо журналисти, чиновници и чистачки трябва да бъдат застрашени на работното си място и да робуват заедно с депутатите на малката група антиваксъри в НС.

Една политическа сила се е обявила твърдо против сертификатите - няма проблем, могат да си работят и от вкъщи. Макар че в италианския сенат моментално суспендираха Лаура Гранато, доскоро от "Пет звезди", когато пропищя за "сертификата за подчинение".

Другите скрити антиваксъри или страхливи ваксъри - БСП и ИТН - да си кажат позицията, и въпросът как тази проектокоалиция ще бори пандемията най-после да стане ясен. Ако това е способно да разцепи коалицията, преди да стане такава, значи толкова й е бил животът.

А всякакво мотаене само ще налива масло на ГЕРБ и ДПС, които на думи се проявиха като единствените отговорни партии.

Какво трябва да се направи също е ясно - гореспоменатите държави, където пред парламента питат за сертификат, ни го показаха ясно.

И този въпрос не трябва да се решава дискретно, на председателски съвет, г-н Минчев. Трябва да се гласува в зала - така че да видим имената на всички, на които не им пука за здравето на българите.

Коментари

.....

Дежа вю.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.