Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Швейцарците подкрепиха в референдум запазването на здравните сертификати, сочат предварителни данни от днешния вот, предадоха ДПА и АП.

Според тв канал Ес Ер Еф около 63 на сто от гласувалите са подкрепили изискването да се представя доказателство за ваксинация, преболедуване или негативен тест за Ковид-19 при посещаване на ресторанти, публични прояви и места за развлечение (по-късно Ройтерс разпространи числото 62.01%, б.р.)

Момент от гласуването днес.

 

Консервативната Швейцарска народна партия и няколко други групи са против COVID пропуска. Те смятат, че мярката ще внесе разделение в страната и косвено ще принуждава хората да се ваксинират.

Правителството твърди, че без задължителното представяне на сертификат много големи прояви в страната ще бъдат забранявани. В Швейцария около 65 на сто от населението е изцяло ваксинирано.

В друг референдум днес 61 на сто, според предварителни данни, се обявяват за реформа в сектора на социални грижи, за да стане професията по-привлекателна.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.