Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съветът на ЕС реши да удължи с една година – до 8 декември 2022 г., санкциите срещу 14 лица и 4 образувания.

Ограничителните мерки са наложени по силата на приетия на 7 декември 2020 г. Глобален санкционен режим на ЕС за сериозни нарушения на човешките права по целия свят. В списъка бяха вкарани 15 души. Един от наказаните е починал.

Санкционираните лица са от Русия, Китай, Северна Корея, Либия, Еритрея и Южен Судан.

Най-известните от тях са четирима висши руски функционери. Александър Бастрикин е председател на Следствения комитет на Руската федерация (СК РФ). Игор Краснов е главен прокурор, а Виктор Золотов – командващ войските на Националната гвардия.

Александър Калашников оглавяваше Федералната служба за изтърпяване на наказанията (ФСИН), но бе освободен преди две седмици от президента Владимир Путин. Вероятната причина са разкритията за корупция и изтезания на затворници в системата на ведомството.

Четиримата са санкционирани заради репресии срещу демонстранти и съдебната разправа с опозиционния лидер Алексей Навални.

Всички, вкарани в списъка на ЕС, нямат право да стъпват на негова територия. Сметките им на територията на Съюза са замразени. Гражданите на страните членки нямат право да им оказват финансова помощ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.