Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Петролът поскъпна в азиатската търговия, след като производителите от групата ОПЕК+ обявиха, че ще направят преглед на графика за увеличаване на предлагането преди следващото си заседание по график, ако вариантът Омикрон на коронавируса засегне търсенето.

Въпреки това котировките са напът да приключат шеста поредна седмица на загуба, информира Си Ен Би Си, цитирана от БТА. 

Сортът Брент от Северно море повиши цената си с 12 цента или 0,2 на сто до 69,79 долара за барел след растежа с 1,2 на сто вчера.

Американският лек суров петрол прибави 27 цента или 0,4 на сто до 66,77 долара за барел, увеличавайки печалбата от 1,4 на сто, отбелязана във вчерашната търговия.

Групата производители ОПЕК+ изненада пазарите вчера, решавайки да се придържа към плановете си за увеличаване на доставките на петролния пазар с по 400 000 барела дневно.

Оставена бе обаче възможността за бърза промяна в политиката, ако търсенето бъде засегнато от мерките за ограничаване на разпространението на Омикрон.

Производителите посочиха, че при необходимост може да се съберат отново преди следващото заседание по график, планирано за 4 януари.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.