Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нуреддин Небати е назначен за министър на хазната и финансите на Турция на мястото на Лютфи Елван, който е поискал да бъде освободен от поста, съобщиха турските медии, цитирани от БТА. 

Указ за назначаването на Небати, подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган, е публикуван днес в турския Държавен вестник.

Небати е заемал досега поста заместник-министър на хазната и финансите.

Турският телевизионен канал НТВ отбелязва, че в последно време Небати е привлякъл вниманието с посланията си в подкрепа на лансирания от президента Реджеп Тайип Ердоган нов икономически модел.

В пост в профила си в социална мрежа във връзка с колебанията във валутния курс Небати е посочил, че турската икономика не трябва да се оценява само въз основа на валутния курс, а трябва да се гледа от по-широк ъгъл.

В друг коментар той е изтъкнал, че целта на Турция е висока заетост, висок износ, нисък дефицит по текущата сметка и нисък външен дълг с висок обем на производството и ниски лихви.

Припомняме, че именно заради политиката на ниски лихви, заради която не един или двама финансови министри и гуверньори на централната банка се разделиха с постовете си, турската лира в състояние на свободно падане и в момента години прага от 14 лири за един щатски долар.

Експерти от целия свят припомнят на Ердоган, че инфлацията не може да бъде преборена с постоянно намаляване на кредитното бреме, но турският президент очаква засилване на износа и преки чужди инвестиции, стъпили именно върху ниската цена на валутата. 

Междувременно джобовете на гражданите му все повече изтъняват. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.