Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия няма да разглежда чернова на предложение, свързано с въвеждането на полово неутрални обръщения.

Това заяви говорител на Комисията в отговор на въпрос по публикации, в които се съобщава, че се обмисля отпадане на обръщението „дами и господа“ от официалните документи на ЕК.

Говорителят потвърди, че подобно предложение е било изработено от екипа на еврокомисаря по въпросите на равенството Хелена Дали. То е оттеглено, защото за приемането му липсва единодушие.

Предложението е предвиждало обръщението „дами и господа“ да бъде заменено със „скъпи колеги“, както и други сходни промени.

Целта на подобни изменения е да отразят разнообразието в обществото.

„Европейската култура е разнообразна и богата, затова се стремим тази наша сила да бъде отразена при общуването“, поясни говорителят.

По-рано днес медии в Белгия съобщиха, че правителството подготвя промени, с които да отпадне определението за пол - мъжки или женски, в личните карти на белгийците и на чужденците с право на престой в страната. Очаква се законопроектът да бъде гласуван догодина, след като бъде изяснено как документите без графа за пола ще бъдат ползвани при пътуване.

БТА

Коментари

Не може да бъде!

Рада е в депресия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.