Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Беларуският лидер Александър Лукашенко днес обвини Литва в убийство на мигранти след съобщения за пореден смъртен случай на източната граница на страната, предаде ДПА, информира БТА.

"При тази мигрантска криза злодеите стигнаха дотам, че убиват хора", каза Лукашенко на среща с представители на беларуското министерство на отбраната.

Докарват мигрантите "мъртви или може би полумъртви" от страната на ЕС до беларуската граница и ги захвърлят там, каза 67-годишния Лукашенко, дошъл на срещата във военна униформа.

ЕС обвинява Лукашенко, често е наричан "последния диктатор в Европа", че умишлено докарва със самолет в страната си хора от кризисни райони като Ирак и ги изтласква към границата с ЕС. Мигранти нееднократно са се оплаквали от грубо отношение от страна на беларуските сили за сигурност.

Беларуската гранична охрана съобщи тази сутрин, че е открила починал мъж на границата с Литва, след като друго тяло беше намерено през уикенда.

Информацията все още не е потвърдена. Международният Червен кръст наскоро съобщи за повече от 10 загинали в граничната криза на източния фланг на ЕС.

Полската гранична служба съобщи днес, че общо 92 мигранти са се опитали да прекосят на територията на Полша от Беларус в рамките на 24 часа

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.