Жаклин Кенеди е безспорно жената на своята епоха. За нея са написани безброй книги, заснети са пет филма. В нейна чест са създадени десетки шедьоври на световната мода. 

Тя често повтаря на близките си приятелки, че за да бъде щастлива, една жена има нужда от три брака. Първият е заради любовта, вторият - за да е финансово осигурена, а третият – компания за старините. 

Жаклин твърди, че тази философия и поведение са предадени от майка й, която обаче не успява да ги осъществи в живота си. 

Дъщеря й обаче се справя "блестящо".

Жаклин с Джон Кенеди по време на предизборната кампания 1960  - Уикипедия

Първия й брак е с Джон Кенеди, когото тя обича много, но той й изневерява наляво и надясно. Въпреки това обаче я изстрелва в космическа орбита. Жаклин Бувие, вече Кенеди, става най-известната жена в света. А заради това си струва да изтърпиш кръшканията на президента.

След убийството на Кенеди следва брак с гръцкия милиардер Аристотел Онасис. Бляскав живот, яхти, екзотичния острови, диаманти. След смъртта на Онасис, когато отварят завещанието му, се оказва, че той е заделил за Жаклин 26 млн. долара. Огромна сума за онова време.

Точка втора от завета на майката също е изпълнен. Финансовата независимост е осигурена. 

За Кенеди, Онасис  и Жаклин е писано много.

Кой обаче е третият?

Морис Темпълсмен е търговец на скъпоценни камъни, по прякор Диамантения крал. Като го погледне човек, веднага си казва, че този човек изобщо не подхожда на американската кралица. Нисък, пълен, плешив, а и изглежда много по-стар, въпреки че са връстници. 

Той е роден в Белгия, семейството му бяга в САЩ от нацистите през 1940 г. Тогава Морис е на 16 години и започва работа във фирмата на баща си. На 20 се жени, а на 21 е вече милионер.

Сключва сделка с правителството на САЩ за създаване неприкосновен запас от диаманти за промишлено използване. 

Точно по време на най-големия си възход през 1953 г., Темпълсмен се запознава с бъдещия президент на САЩ Джон Кенеди и със съпругата му Жаклин. 

За втори пъти Морис се среща с Жаклин през 1975. Тази година тя за втори път е станала вдовица и започва да работи като редактор. Борбата й да се справя с живота самостоятелно, страшно много се харесва на Морис. Той започва да й дава съвети как да управлява наследените от Онасис 26 млн.

Благодарение на това, тази сума нараства до 5 пъти. 

Морис Темпълсмен. Снимка Уикипедия/Nagygs2012

 

Не е ясно кога това партньорство прераства в по-топли чувства, но от 1980 г. той неизменно я придружава навсякъде по света. 

Жаклин е готова на брак, но Морис така и не успява да се разведе, въпреки че отдавна не живее с жена си. Лили е дълбоко вярваща и така и не му дава развод.

Децата и на двамата обаче нямат нищо против и Морис се пренася в дома на Жаклин на Пето авеню в Ню Йорк. Там живеят заедно до смъртта й.

Те обичат да се разхождат заедно по Сентръл парк, като винаги се държат ръка за ръка. Жаклин, която мрази да готви, с удоволствие разкарва понякога прислугата и прави любимите ястия на Морис.

В болницата Жаклин признава на Морис, че именно той е човекът, с когото тя е искала да остарее. 

И трета точка от един невероятен живот е изпълнена.