Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Южноафрикански специалисти са открили малоброен нов вариант на COVID-19 и се опитват да разберат потенциалното му значение, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Националният институт по заразни болести уточни, че с геномно секвениране са открити 22 случая на варианта B.1.1.529.

Република Южна Африка беше първата държава, където беше открит вариантът Бета миналата година. Той е един от едва четирите "обезпокоителни" варианта, определени така от Световната здравна организация (СЗО), защото се предават по-лесно и ваксините не са толкова ефикасни срещу тях.

Там беше открит и друг вариант C.1.2 тази година, но той не измести по-разпространения вариант Делта и все още е малък процент от секвенираните геноми.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.