Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът Александър Лукашенко необезпокояван ръководи Беларус от 20 години и на Запад страната му е приемана за най-недемократичната в Европа - даже Русия не може да ѝ се опре в липсата на най-елементарни политически свободи. Явно липсата на силна алтернатива на тоталитаризма на Лукашенко, обезверените беларуси решиха поне да се изгаврят с него. На поредните президентски избори догодина, които той се кани пак да спечели с комфортно мнозинство, онлайн група издигна срещу него сериозен противник – добрият магьосник от "Властелинът на пръстените" и "Хобит" Гандалф (изигран правдиво от сър Иън Маккелън).

Сладки приказки в Мордор. Снимка ЕПА

"Гандалф президент!" е мотото на онлайн кампанията на опозицията, която вече е подкрепена от повече от 70 000 души. Идеята за Гандалф наподобява на пародийната кампания на Дарт Вейдър в Украйна. Обаче беларуските им събратя си дават сметка, че вълшебникът магьосник от романите на Толкин не е възможен за кандидат за президент, затова са решили да издирят местен кандидат с подобни на неговите качества: мъдрост и лидерство.

"Избрахме Гандалф за подходящ характер, защото е добър съветник и приятел на хобитите, които са като беларусите", казват авторите на идеята.

Напомняме, че на предишните кандидати за президент на Беларус - Андрей Санников и Александър Милинкевич - им липсваха магьоснически способности да се опълчат на дългогодишния титуляр, затова покрай изборите бяха лесно арестувани, преследвани и задържани противозаконно, макар и не в кулата на Саурон, а в най-елементарни милиционерски тъмници.

Президентът Лукашенко, както е известно, е близък съюзник на Русия и любящ приятел на Путин, което не е пропуснато от организаторите. Те остроумно отбелязват, че основната задача на Гандалф ще бъде "да се изправи срещу Мордор, който се намира някъде близо до Москва".

Ключови думи

Коментари

Развеселен

като нищо след падането на Путин лудите кагебейци да назначат лудата Лукашенка на върха

Тоня

Надявайте се! Ха-ха-ха!Руският народ обича и подкрепя своя Президент! А вие - кресливите русофоби, се надявате да дойдат гадовете от Пиндостан и Той да им се даде както нашите смешници им лижат подметките? Да, да, ама не!

Тоня

Не пишете глупости! Идете в Белорусь и вижте как живеят хората там. Вижте им стандарта! Те са доволни от Батька, защото за разлика от нашите гъзолизци той не позволява разрухата на своята страна. Той от 20 години гради една стабилна и развита страна.Знае много добре кои са му истинските приятели и кои-враговете. Мисли за своя народ. А не се държи като пуделът на Брюксел и Фашингтон. Желая му 100% победа и на следващите избори, а проклетите западни подлоги да останат за пореден път с пръст в ...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.