Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия обяви днес че е допълнила групата си от ваксини срещу COVID-19 "Спутник" с нова версия за деца и спрей за нос, който президентът Владимир Путин каза, че си е впръскал като подсилваща доза, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В излъчени по телевизията негови коментари Путин каза, че е бил ваксиниран с подсилваща доза шест месеца след инжектирането с първата доза ваксина "Спутник V", защото нивата на антитела в кръвта му са спаднали. Според него подсилващата ваксинация е била извършена с инжекция, а на следващия ден в двете ноздри му е бил впръскан прах.

"Това беше всичко - нищо не усетих. Нищо. Днес, след тези две процедури, сутринта вече поспортувах", каза държавният глава.

Миналата година Русия бързо разработи ваксината "Спутник V", а Кремъл отдаде скорошния скок на инфекциите на широкоразпространеното нежелание на руснаците да се ваксинират.

През октомври в Русия починаха най-много хора от началото на пандемията досега.

Много хора се колебаят дали да се ваксинират и не се доверяват на официалните уверения за безопасността на ваксината - нагласа, която Путин се опитва да промени като разказва за собствения си опит с ваксинацията.

В свое отделно съобщение вицепремиерката Татяна Голикова каза, че здравното министерство ще одобри по-късно днес нова ваксина "Спутник М" за деца между 12 и 17 години и се очаква тя да е готова за използване в края на декември.

Франс прес пък съобщава, че днес по време на заседание на министерския съвет, председателствано от Путин, той е отправил призив към сънародниците си да се ваксинират и да се реваксинират, но е потвърдил отново че се противопоставя на задължителна ваксинация.

"Мисля, че ваксинацията трябва да остане доброволна", е подчертал Путин.

В Русия темпото на ваксинационната кампания е бавно и едва 37,2 процента от руснаците са имунизирани срещу новия коронавирус.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.