Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мистерията около изчезналата китайска тенисистка Пен Шуай продължава. В началото на ноември специалистката на двойки обяви с пост в социалната мрежа Weibo, че е била принуждавана и насилвана да има интимни отношения с бившия вицепремиер Жан Гаоли. 

Впоследствие публикацията бе изтрита, но от нея няма и следа.

Държавната телевизия CGTN единствена публикува имейл (скрийншот), в който от името на Шуай пише, че тя е добре и че обвиненията й по адрес на Жан Гаоли били неверни. Начинът по който обаче бе показаното писмото и фактът, че тя не се появява никъде, пораждат съмнения дали е истинският автор.

"Много ми е трудно да повярвам, че Пен Шуай наистина е написала мейла, който получихме, или че по някакъв начин е свързан с нея, заяви президентът На Женската тенис асоация Стив Саймън, цитиран от Би Би Си. - Той само засилва опасенията."

В съобщението се добавя, че Шуай "си почива у дома и всичко е наред".

Пен Шуай е бивша №1 в света на двойки. Тя е шампионка в турнири от Големия шлем.

Жан Гаоли беше вицепремиер в периода 2013 - 2018 г. и приближен до лидера Си Дзинпин. Китайската държава не е излизала с позиция за тенисистката. Говорител на външното министерство заяви, че не е от компетенцията му да коментира този казус.

За Шуай вече се изказаха Наоми Осака и Новак Джокович. Сърбинът каза, че е "шокиран" от случващото се. 

Стив Саймън призова за независимо разследване, което да протече при пълна прозрачност, така светът да узнае какво се случва с 35-годишната спортистка.

Коментари

Как се сбъдват кошмари

Като си назначаваш божества, значи приемаш изчезвенето и/или заличаването на личности за нещо нормално.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.