Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С 8,5 милиона лв. се увеличават средствата за градския транспорт в София, обяви зам.-кметът Дончо Барбалов в ефира на БНТ днес. 

Той увери, че няма предложение да се вдигне цената на билета, въпреки загубите заради пандемията и сериозно намаления пътникопоток, а и увеличения разход за електричество в релсовия транспорт - надземен и подземен. Според него разширяването на Синя и Зелена зона облекчава и паркирането в столицата, и води до повече пари за градския транспорт.

С общо 19,9 млн. лв. се увеличават парите за критични области - 3,9 милиона за поддръжка на уличната мрежа в града за основни и текущи ремонти. 3,2 милиона за улично осветление. 2,5 милиона за отчуждаване на имоти, 1,5 млн. лв. за общинските болници - за ремонти, апаратура, заплащане на лекарства.

"Има осигурени средства за зимното почистване.

При COVID-19 има спад на хоспитализацията, но интензивните случаи остават високи. Има увеличение на ваксинацията", твърди Барбалов. "Като родител съм "за" връщането на учениците в клас"

Междувременно бе съобщено, че от днес се променят маршрутите на две от трамвайните линии в София. Трамваи номер 6 и 7 временно ще бъдат спрени от движение.

Промяната се налага заради ремонт по трамвайното трасе по улица "Алабин" и по бул. "Христо Ботев", съобщават от общината.

От столичното кметство разкриват временен транспорт.

Ремонтът ще продължи до края на годината.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.