Президентски дебат все пак ще има. Румен Радев и Анастас Герджиков ще се изправят един срещу друг в ефира на БНТ този четвъртък.

Това обявиха от обществената медия.

Припомняме, че балотажът е тази неделя, като действащият президент към момента има 49,45% подкрепа, а ректорът на Алма матер - 22,85 на сто.

Президентски дебат нямаше в хода на цялата кампания, въпреки многократните призиви на един или друг кандидат, в т.ч. на проф. Герджиков да се изправят срещу опонентите си - основно срещу Радев. Досегашният държавен глава обаче не спази демократичната традиция.

Дебатът ще е в праймтайма на програмата на обществената медия - от 20.00 часа.

"Напълно в традициите на обществената медия, дебатът ще обхване важните за обществото теми, в които основна роля играе президентската институция. Българската национална телевизия ще предостави възможност посланията на кандидатите да достигнат до възможно най-широка аудитория", посочват от БНР.

Досега в своята история БНТ е организирала няколко големи политически дебата, като последният е от 10 ноември 2016 г., когато дебатираха кандидатите за президент Цецка Цачева и Румен Радев.