"Убеден съм, че ще успеем да обърнем резултата".

Това заяви кандидат-президентът Анастас Герджиков по повод предстоящия балотаж с Румен Радев. Той поясни, че първата цел е била да достигнат до балотаж и тя е изпълнена.

Герджиков изтъкна, че вторият тур не се налага само заради ниската активност, а и защото Радев дори при тази активност не е успял да събере над 50% от гласовете.

"Сега няма да има толкова много кандидати. Това са мажоритарни избори. Избиратели на много други партии, които официало не са ни подкрепили, са гласували вече за нас. Това ще се увеличи на втория тур. Хората ще гледат качествата на кандидатите", каза Герджиков.

Герджиков ще разчита на подкрепата на всички граждани, независимо за коя партия те гласуват. На въпрос за подкрепа от страна на ДПС, кандидатът-ректор не отхвърли тази възможност. 

Според него разликата е щяла да бъде още по-малка, ако Радев не е отказвал упорито да влезе в дебат.

"Да го проведем сега между двата тура", призова Герджиков.

Той коментира и резултатите от парламентарните избори.

"Резултатът е общо взето еднакъв. Партиите на промяната имат сравнително еднакъв общ брой гласове. Няма да стане по-лесно съставянето на правителство", каза Герджиков.

Призоваваме всички лидери още утре да положат усилия за това да съставят редовно правителство, каза още кандидатът за президент. В очите на гражданите първи ще са тези, които съставят правителство, допълни той.