Кметът на Киев Виталий Кличко опроверга категорично новината, че се е развел със съпругата си Наталия, която живее и работи в Германия.

Бившият световен шампион по бокс разказва за личния си живот в откровено интервю за известния журналист Дмитрий Гордон в "Екслузивно с Гордън",  публикувано в украински и руски медии.

Кличко казва, че неговата любима сега прави кариера като певица и той няма право да я спира.

„Ако ще се развеждаме, аз първи ще ви кажа. Наталия пее. Харесва ми това, което тя прави.“

Музикалната кариера на Наталия започна с групата "Addicted tо..." ("Зависим от..."). За себе си тя казва, че е зависима от любовта. Това признание прави в ефира на немска телевизия, когато изпълнява руски романс.

Братята с шампионските си пояси. Снимка архив Клуб Z

 

Кличко твърди, че не е използвал своите връзки за кариерата на жена си, която е бивш модел. Той казва от личен опит, че за да успееш, трябва да си 100% професионалист.

„Аз познавам много звезди. Те живеят в самолета, непрекъснато са по концерти. Печелят много пари, но нямат личен живот. Това е тежък, много тежък труд.“

Киевският кмет разказва и за трите си деца. Малкият му син Максим учи в лицей във Великобритания, дъщерята Елизавета-Виктория набляга на психология в университет в Нидерландия, а големият син Егор-Даниел е завършил бизнес мениджмънт и се стяга за Америка, където пък живее чичо му Владимир.

Братята Кличко в един момент държаха всичките пояси в тежката категория на професионалния ринг. Промоутърите им предлагаха милиони за обединителен мач. Двамата обаче са обещали на майка си да не се бият на ринга помежду си и спазиха обета.

Кличко признава още в интервюто, че децата му, заради огромната популярност на фамилията, се налага да се ограничават в социалните мрежи и да използват други имена.