Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От утре, 4 ноември, временно се преустановяват плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения на територията на страната. Изключение се допуска за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Това е посочено в заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, издадена в сряда.

Така ще бъде облекчен натискът върху болниците, а и ще се даде възможност ненатоварени отделения да бъдат преструктурирани в COVID-звена и медицински екипи да бъдат пренасочени за обслужване на пациенти с COVID-19, посочват в съобщението от МЗ.

В същата заповед изчерпателно са изброени и всички документи за ваксинация, преболедуване и изследване за COVID-19, които у нас се признават за „зелен сертификат“. За всеки от документите е посочен и срок на валидност.

Коментари

i l's picture
i l
ivanll

Нямам думи!

Малоумно решение, което отново ще донесе повече смърт от самата корона. На възрастен човек с букет от тежки хронични заболявания, който обаче от 10 години е успявал да закрепи положението някак, това идва директно като смъртна присъда. По същият начин е и с тези, приети все пак, но бързат да ги изпишат по-рано, което също твърде често смъртоносно. Явно докато не изтрепят пенсионерите няма да се спрат.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.