Щастлив ли е Лео Меси в Париж? Свиква ли вече с новия си дом, след като през лятото напусна "Барселона" с много сълзи? Отговорът на тези въпроси изглежда е "не", макар че един от най-големите на съвременния футбол не казва това в прав текст, а само го намеква в интервю за каталунския в. "Спорт".

Меси се адаптира трудно в "Пари Сен Жермен" и поне до момента не блести така, както го правеше в Барса. Според някои бивши играчи, сега анализатори или просто наблюдатели, проблемите на Лео се дължат най-вече на трудната му адаптация във френската столица. Освен че има и игрови казуси в новия тим.

Аржентинецът казва, че особено в началото е било доста трудно на него и семейството му, тъй като са живели в хотел. Отскоро са се преместили в наета къща и нещата са се подобрили, но явно недостатъчно.

Съпругата му Антонела и трите им деца явно трудно привикват с промяната. И по всичко личи, че Меси вече мисли за завръщане в Барселона, било то и не като футболист.

"Не знам кога ще приключи договорът ми с "Пари Сен Жермен", казва Лео пред "Спорт". - Едно е сигурно обаче - един ден ще се върнем в Барселона и нашият живот ще продъжи там. Това е което иска жена ми, а и аз."

Меси казва, че би работил като "спортен директор" в бившия си клуб. Или другаде, но сърцето му явно го води към "Барселона".

На въпроса какво му липсва в каталунския град, той отговаря така:

"Всичко. Голяма част от живота ми премина там, изградих си навици и начин на живот. Познавам много неща като пръстите на ръката си. Да се преместим в Париж беше голяма промяна. Нещо тотално ново, не само градът, но и клубът. Обичах живота си в Барселона, както и клуба. Липсват ми, но това не означава, че тук нещата не са добре."

Той определя първите си дни в един от най-големите градове в света като "кошмарни". А уличният трафик бил "непоносим" по думите му.

"Бяхме свикнали с предишния си живот. Всичко беше лесно и наблизо. Закарвах децата на училище, връщах се у дома, отивах на тренировка, прибирах се за обяд и после ги вземах обратно. Сега не е така. Когато имаме тренировка е невъзможно да направя всички тези неща."

Меси беше заменен на полувремето при обрата на ПСЖ срещу шампиона "Лил" с 2:1 през уикенда. Маурисио Почетино обасни, че направил това "превантивно". Оказа се, че 6-кратният носител на "Златната топка" е контузен и ще пропусне двубоя от Шампионската лига срещу "РБ Лайпциг".

"Ако има шанс, бих се върнал в "Барселона", за да помогна, говори за бъдещите си планове величието. - Винаги съм искал това. Каквото и да стане, винаги ще обичам този клуб. Желанието ми е "Барселона" да се справя добре, да се развива и да бъде сред най-добрите в света. Не знам какво ще стане в бъдеще с мен. Малко или повече, сега живея ден за ден."

Меси е попитан и за изявлението на клубния президент Жоан Лапорта, че е бил помолен да играе без пари на "Камп Ноу", предвид тежкото финансово състояние на Барса.

"Никой не е искал това от мен. Поискаха да намаля заплатата си наполовина и аз се съгласих без проблем. Ние искахме да помогнем. Аз и семейството ми искахме да останем. Мисля, че това, което президентът каза, е не на място. Думите му ме нараниха", казва още "десетката".