Човек почина, минути след като бе изписан от COVID отделението на болницата в Елхово. 69-годишният мъж умира, още преди да е напуснал района на лечебното заведение, съобщава Нова тв.

„Баща ми беше настанен в болница на 18 октомври с двустранна бронхопневмония. В началото състоянието беше по-леко, започна да се подобрява, но после се влоши. Имаше нужда от кислород, поставиха го на кислороден апарат. Вечерта преди да го изпишат ми казаха, че състоянието му се подобрява, но остава критично. Казаха, че е започнал да изхвърля течности, което е добър знак, но следващите 3-4 дни са критични и трябва да го наблюдават”, разказа дъщерята на починалия Иванка Георгиева.

На сутринта обаче мъжът е изписан. За това разбира близка, която всяка сутрин му носи храна. Роднините му не са уведомени. Мъжът не е можел да се движи и състоянието му е било тежко, твърди още дъщеря му.

„Поисках да ми кажат какво е състоянието му. Дойде една санитарка, връчи ми епикризите и едва ли не ни изгониха. Докато слизахме по стълбите в болницата, състоянието му се влоши. Виках за помощ, звънях, но никой не дойде. Стояхме 15-20 минути на стълбите. От Бърза помощ дойдоха, когато вече беше починал”, посочва внукът на починалия мъж.

От болницата са казали, че ще изпратят писмен отговор до Нова тв, но това не се е случило

 Близките на починалия са сигнализирали разследващите органи. Прокуратурата се е самосезирала по случая.