Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Столичната болница "Лозенец" става център за интензивно лечение на пациенти с COVID-19, а болницата "Св. Иван Рилски" - резервна база, в която ще бъдат разкрити нови легла за интензивно лечение. Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров, цитиран от БТА.

Болницата "Лозенец" ще работи така, докато има нужда, а след това ще си възстанови функциите, посочи той. По думите му, в нея ще се пращат екипи от други болници. Ще ни трябват около 24 екипа, състоящи се от лекар, две медицински сестри, санитар. В "Лозенец" поетапно ще се открият 40 легла.

В "Св. Иван Рилски" също се планират нови 40-60 легла, разкривани поетапно, които ще бъдат оборудвани с монитори и респиратори.

Най-голям резерв болнични легла има в частните и в общинските болници, посочи обясни Петров. От малките болници няма да се иска да разкриват легла, а вероятно - да осигурят екип, който да помага в друга болница.

В болницата "Св. Марина" - Варна, поетапно ще се откриват повече легла, като интензивните към клиниките постепенно ще стават COVID легла.

Тази вечер ще се обсъди откога да бъде спрян плановият прием в столичните болници - от утре или от понеделник. Ще направим всичко възможно спирането на плановата дейност да е за максимално кратък срок, коментира Петров.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.