Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

МВР е пратило уведомление до охранителна фирма "Делта гард" ООД за стартирала процедура по отнемане на лицензите й за частна охранителна дейност.

Документът в оригинал може да бъде видян тук. 

Това става ясно от съобщение на Антикорупционен фонд (АКФ) - организция, в чиито разследвания "Осемте джуджета" фирмата на т. нар. Митко Каратиста (Димитър Спасов) заемаше възлова роля.

"Делта гард" е на "първа линия" още при овладяването на активи на бившата КТБ като ТВ 7 от Николай Бареков, завода за асансьори "Изамет" и пр.

Друг интересен факт е, че в АКФ е получен отговор на тяхно писмо от вътрешния министър Бойко Рашков. То бе по повод това, че пред ресторант "Осемте джуджета" в София - с наематели Петьо и Любена Петрови видимо е стояла денонощна охрана от столичната полиция. МВР признава това за факт.

За пръв път МВР признава, е данните са основателни и се започват дисциплинарни проверки.

"Припомняме, че от АКФ още през септември 2020 г. сигнализирахме МВР за изнесените в разследването „Осемте джуджета“ множество данни за закононарушения от страна на „Делта Гард“ и приканвахме за цялостна проверка на дейността ѝ.

От предишното ръководство на МВР през ноември 2020 г. получихме отговор, че не са констатирани нарушения на документацията на „Делта гард“, а охранителната фирма е осъществявала дейността си съгласно изискванията на Закона за частната охранителна дейност.

През май 2021 подновихме искането си за проверка, а преди месец МВР ни уведоми, че изнесените данни за закононарушения на „Делта гард“ са основателни."

В новия отговор от МВР с дата 1 септември се съобщава, че са предприети дисциплинарни мерки срещу полицейски началници от СДВР.

Коментари

КЛЮЧОВИ ДУМИ делта гард, герб, мутри, петьо еврото

С влизането си от СИК в политиката ББ смаза колелата за работа на хората от МВР, които винаги са кооперирали с организираната престъпност . Но, както казва Сачева: няма доказано, значи не е вярно; сакаш институциите изпълнени от съдържание на ГЕРБ будят доверие у нас българите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.